Norsk vinyl til utlandet

posted in: Aktuelt | 1

Vi får rett som det er forespørsler fra ivrige vinylsamlere i andre land, og det synes vi er utrolig gøy! Det er veldig hyggelig at de finner fram til den lille siden vår, og morsomt å prate vinyl med en likemann eller kvinne. 

Vi opplever at norsk musikk er populært i andre kriker og kroker av verden, og det kan for eksempel være nasjonalromantiske norsk-amerikanere som ønsker brukte LP plater med norsk folkemusikk, eller en samler av norske versjoner av Broadway-stykker. Folk ønsker seg for eksempel brukte LP plater med Edward Grieg, Arve Tellefsen eller Sissel Kyrkjebø, eller en strøken skive av Return. Det er gøy at lille Norge har en tilhengerskare der ute som liker artistene våre og ikke “bare” skiskyttergutta. Norge er mye mer enn vintersport, og vi fryder oss over vinylsamlere som er spesifikke i ønskene sine. På bakgrunn av forespørsler har vi lett etter og kommet over brukte LP plater vi aldri har sett før, og det er artig for en som har samlet seriøst i over 40 år. Man lærer stadig noe nytt! For eksempel denne:

 

Musikk på nett

 

I en hektisk verden i stadig utvikling er det både en voksende trend og et større behov for å føle seg litt unik, og å samle på norsk musikk kan være en svært eksotisk nisje som både inviterer til interessante samtaler og gir deg en opplevelse utenom det vanlige hvis du bor på andre siden av kloden.

Vi har en del brukte LP plater som man finner lite av på for eksempel Discogs, men vi opplever at folk ikke nødvendigvis bare er ute etter det helt obskure; det er også norsk musikk vi nordmenn kanskje synes er “vanlig” som folk spør etter.

Norsk musikk er noe vi ønsker å satse mer på i tiden fremover, og vi har også tro på CD’er fra norske artister. En del utgivelser kom etterhvert kun ut på CD, og det gjør disse til minst like store samleobjekt som brukte LP plater.

Hittil har vi solgt vinyl til USA, Finland, Japan, Danmark, Slovakia, Hellas og Tyskland. Vi håper ikke det stopper der!

 

Musikk på nett

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *