Det var en gang en stor platesjappe…

Musikk på nett

Innehaver Victor har lang erfaring innen bransjen, da han selv har drevet uavhengig platesjappe i omkring 20 år.

Musikk på nett

Det hele startet med Kat & Vic’s Bruktbar, som ble etablert i Brandbu i 1990. Butikken vokste raskt, men raskest vokste kanskje sortimentet innen ny og brukt musikk, både på vinyl, kassett og CD. Victor fikk da idéen om en egen platesjappe, og startet Kat & Vic’s Platebar i 1993.

Bruktbaren og platebaren eksisterte parallellt i to år, før bruktbaren ble lagt ned i 1995. Samlingen av bøker, pocket og tegneserier ble da flyttet til platebaren, som bare vokste seg større og større i løpet av årene.

På over 200 m2 inneholdt Kat & Vic’s Platebar tilslutt rundt 100.000 artikler innen musikk; derav rundt 45.000 titler i vinyl, resten i CD samt noe DVD, kassetter og diverse. I tillegg hadde Victor også ca 50.000 artikler innen bøker, pocket og tegneserier. Navnet ble senere byttet til Lyd- og Musikkskattekammeret, før deler av den store samlingen ble solgt i 2010. Resten ble lagret omsorgsfullt og tatt godt vare på.

Musikk på nett

Musikk på nett

Nå gjenoppstår platesjappa etter en liten pause; først og fremst på nett.

Musikk på nett – en uavhengig platesjappe på nett, for og av musikkelskere! 

Vi er genuint opptatt av musikk (som du sikkert har skjønt) og er ivrige samlere av både vinyl og CD’er selv. Hos oss finner du musikk fra vår store private samling; du finner nytt og brukt og sjeldne godbiter.

Du vil i første rekke finne ca 15.000 titler innen vinyl og ca 5000 titler innen CD på lager hos oss. Dette er vårt fysiske lager og ikke alt av dette er å finne i denne nettbutikken (ennå).

I nettbutikken vil du imidlertid finne et utvalg av bredden vi har, og så ofte vi kan legger vi ut nye titler.
Vi har en vag følelse av at butikken vil vokse da interessen vår ikke akkurat avtar…

Mye av «den gamle» gleden ved det å kjøpe og samle musikk har blitt borte i dagens verden; du har Spotify, ITunes og du har hva-det-nå-enn-heter i alle mulige varianter, og musikk er ikke lenger noe fysisk du holder i hånden, det er en fil du laster ned til PC’en eller mobilen. Den uavhengige platesjappa som lå på hjørnet døde sakte, men sikkert ut – men er den egentlig helt død…? Mange har ytret sitt savn over dette stedet som ble et fast tilholdssted for musikkentusiaster. Er du som oss? Vi klarer rett og slett ikke å gi slipp på den ekte følelsen, og ønsker å bidra til at flere kan nyte musikk på gamle-måten, der du kan se, ta på og til og med lukte på den hvis du vil.

Vinyl og CD kan være estetisk vakre gjenstander med spennende og kunstnerisk design på coveret, og ingenting er vel som å bla gjennom det medfølgende heftet eller snu og vende på coveret, se på bildene og lese sangtekster mens du hører på det nyinnkjøpte. Vi elsker det og ønsker å dele det med deg!