Verdenspremiere på Aunt Mary “New Dawn”

posted in: Aktuelt | 0

Et utenkelig comeback!

Ventetiden er endelig over, folkens; Aunt Mary slipper sitt nyeste album “New Dawn” fredag 12.februar!

Det norske bandet Aunt Mary fra Fredrikstad ble etablert i 1969, og den originale besetningen besto av Bjørn Christiansen på gitar og vokal, Jan Groth på orgel og vokal, Svein Gundersen på bass og vokal, og Ketil Stensvik på trommer. Disse gutta utgjorde kjernen i bandet, men andre musikere var også innom i løpet av årene; Per Ivar Fure på fløyte, munnspill og saksofon og Bengt Jenssen på keyboard.

Aunt Mary regnes som et av Norges aller største rockeband, og de turnerte med storheter som selveste Jethro Tull og Deep Purple på begynnelsen av 70-tallet.

Bandet ble oppløst i 1973, men har hatt flere konserter fra 1978 og utover, blant annet på Verdensspeilet i Fredrikstad 28. januar 2011.

Og nå, for første gang på veldig, veldig lenge kan vi endelig høre “nye” Aunt Mary, og interessen der ute er formidabel!

Aunt_Mary_New_Dawn

 

Plata “New Dawn” er første ordentlige rocke-studioalbum siden “Janus” i 1973. I 1992 kom den bluesinspirerte plata “Bluesprints”, men nå gleder vi oss altså som små unger til å høre skikkelig, norsk prog rock igjen!

Veien til album-release på fredag har imidlertid vært lang. Aunt Mary har lagt et par brutale år bak seg. Etter stort press fra den trofaste fansen bestemte de seg endelig for å gjøre et etterlengtet og solid comeback, men så inntreffer det utenkelige; to av bandmedlemmene dør med bare et års mellomrom. Først gikk Jan bort i kreft i august 2014, mens de enda snakket om å gjøre albumet, deretter gikk trommeslager Ketil bort da albumet var ferdig innspilt.

Primus motor, gitarist og låtskriver Bjørn Kristiansen tok da, via sin venn Ronni Le Tekrø, kontakt med basslegenden Bernt Bodal fra bandet HØST, og spurte om han kunne tenke seg å være med. Det ville han veldig gjerne.

Ronni Le Tekrø har en stor rolle i dette comebacket. Han var med på å sette tingene sammen igjen, og albumet er også produsert i hans eget studio med ham selv som executive producer.

 

Aunt_Mary

 

Den største overraskelsen er kanskje det nyeste medlemmet; Idol-vinner Glenn Lyse på vokal. Mannen med den store stemmen, som meldte seg på Idol av ren nysgjerrighet, vant hele greia, men så trakk seg ut av rampelyset fordi han ikke orket sirkuset som fulgte med.

Nå skal Aunt Mary ut på turné, og den tidligere Idol-vinneren gjør en fantastisk innsats som vokalist. Han fremfører de gamle klassikerne med ydmykhet og ærbødighet samtidig som han beholder full kraft for å gi publikummet den opplevelsen de er ute etter. Bandet låter røffere enn noensinne!

Premiereshowet er på Rockheim i Trondheim fredag den 12. februar og i Lillestrøm på Lillestrøm Kultursenter lørdag 13. februar.
Aunt Mary skal spille i de fleste storbyene i Norge i løpet av året, så følg med!

Tross all motgang er bandet tilbake, mer vitale og spillekåte enn noen gang, og “New Dawn” er dedikert til minne om Jan og Ketil.

Vi gleder oss!

 

 

Kilder:

Wikipedia

www.auntmaryband.com

Playground Music Norway

Rockheim

Foto av gutta er lånt fra Aunt Marys hjemmeside