Sizz & The Blue Bag

“Sizz & The Blue Bag er et gjennomført bra Blues og Rocke band, Sidsel har stor stemme og bandet er støtt som fjell. Bandet har et stort potensiale, dette SVINGER!!”

Teksten er hentet fra presseskrivet som følger med vårt eksemplar av plata “Just in time”, og Sidsel Norevik kan man vel si er nettopp en spennende og litt ukjent, norsk artist. I alle fall for mange.

Plata “Just in time” ble lansert med en releasekonsert på Smuget i Oslo 18.november 1990, og er bygget opp rundt den tøffe, men klassisk skolerte stemmen hennes, i samarbeid med dyktige musikere hun hadde knyttet til seg gjennom de siste årene før utgivelsen. I samme tidsrom som utgivelsen, startet hun også en turné, som bl.a. var innom Tønsberg, Moss, Fredrikstad og Sandefjord. Turnélivet var ikke ukjent for Sizz, da hun hadde vært ute på veiene i flere år, over hele Østlandet, over til Vestlandet, samt rundt i Trøndelag.

Musikk på nett

Sidsel er opprinnelig fra Høyanger i Sogn og Fjordane, og startet med musikk først på Vestlandet, deretter i Oslo og rundt på Østlandet, ved å stille opp på jammer og denslags, som de fleste andre også gjorde. Det gikk ikke lenge før hun gjorde seg bemerket, og etter flere forsøk dro hun igang med Rubicon, et av Østlandets eldste blues- og rythm’n’blues band. Dette samarbeidet varte i flere år, deretter og parallellt med dette spilte hun med bl.a. Audun Eriksens rockeband 5 PÅ, inntil hun bestemte seg for å prøve seg alene og bygge opp sitt eget band. Hun hadde utviklet seg kraftig i løpet av de siste årene, likte det hun drev med, og hadde visse idéer om hva hun ville gjøre og spille. I tillegg ville hun stå på egne bein, og resultatet hører du på “Just in time”.

De største inspirasjonskildene hennes er artister som B. B. King, Albert Collins, Lou A. Barton og Tina Turner. Hun har alltid lyttet mye til blues og rock, og har tolket låter fra noen av disse på sin egen, fine måte.

Litt morsomt er det at Sigbjørn Nedland i “Pandoras Jukebox” presenterte plata og sa “Det er ikke bare én Sissel fra vest som kan synge”.

Musikerne Sizz har med seg på denne plata, er følgende karer:

Trond Holter, gitar
(en rockefot fra Halden, bl.a. ute med Dream Police)

Lasse Hafreager, piano
(fra Porsgrunn, har jobbet med bl.a. Åge Alekssandersen, Can Can, Fra Lippo Lippi, Vazelina Bilopphøggers m.m. Også produsent på Bel-Studio)

Stein Bull Hansen, gitar
(har blues/rock/jazz-bakgrunn, har spilt med Håkon Graf, Moms, Too Hot To Handle etc.)

Kjetil Saunes, bass
(stø som fjell, da plata ble sluppet var han ute med Bjørn Eidsvåg)

Tore Wilthauer, trommer
(fra Porsgrunn, spilte bl.a. fast med Åge Aleksandersen, har også spilt for Maya og Wild Bunch)

Asbjørn Ruud, gitar
(avansert rocker)

Bugge Wesseltoft, orgel
(fra Skien, den nye kanonen som kan alt, sett på scena som oppvarmer for Tina Turner, har spilt med Dance With A Stranger, Jan Garbarek, Eberhart Weber osv., samt Dollie i 3-4 år)

Ottar Nesje, trommer
(spiller med mange stikker, avansert trommis, har spilt med NSB, Hanne Krog, 5 På etc., en trommeslager som er mye brukt i studio)

Bjørn Holta, bass
(opprinnelig fra Notodden, har bl.a. spilt fast hos Jens Wendelboe)

 

Her er en video fra Youtube, der du kan se Sizz live med “My Rusty Old Voice”. Denne låta er spor tre på side A på “Just in time”, men ble også utgitt som singel på Fønix Records med støtte fra Norsk Kassettavgiftsfond.

 

Sidsel har også sin egen Youtube-kanal der flere musikalske videoer ligger ute, så ta en titt hvis du liker norsk blues!

 

(Kilde: presseskrivet som følgel med “Just in time”, skrevet og signert av Ulf Bratlie, Fønix Records)

 

Kjøp dine brukte LP plater hos oss! Vi har fri frakt ved kjøp over kr. 750,-!